Advertentie
Categorieën

Maasenwaalgids

Lokaal nieuws uit het land van Maas en Waal.Altijd op de hoogte wat er regionaal gebeurt .

4 geheime camera’s gevonden Sauna & Beauty Oase in Overasselt

Deel met je vrienden

De camera’s was op het moment dat hij gevonden werd, nog in werking.

De politie en het Openbaar Ministerie hebben verborgen camera’s in beslag genomen bij de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt nadat er beelden online verschenen van naakte mensen in de kleedruimte van het gebouw.
Vrijdag werd er aangifte gedaan door de eigenaar van het bedrijf. Tijdens het onderzoek naar aanleiding van de aangifte is een verborgen camera en het bijbehorende computersysteem in beslag genomen. Dat systeem was op dat moment nog in werking.Lees meer html”>nu.nl

Erik van Ingen Schenau, eigenaar van de sauna, stelde onlangs nog tegenover RTL Nieuws dat er sindsdien “geen camera’s meer te vinden zijn in de kleedkamers”.Lees meer :

De politie heeft inmiddels diverse aangiftes en meldingen ontvangen over deze sauna. Ook hebben wij vernomen dat er burgers zijn die aangeven dat ze geen aangifte konden doen over deze zaak. De politie is echter altijd bereid om aangiftes aan te nemen. Nieuwe meldingen en aangiftes zijn op dit moment echter niet noodzakelijk voor ons onderzoek, maar wij kunnen ons voorstellen dat u zich toch wilt melden bij de politie. Dat kan via het volgende mailadres: preston.recherche.gelderland-zuid@politie.nl. Het onderzoeksteam zal, als de eerste resultaten in kaart zijn gebracht, natuurlijk contact opnemen met de melders en mensen die aangifte willen doen. Dit meldpunt is ingesteld omdat we niet direct alle melders te woord kunnen staan.
Uploaden beeldmateriaal strafbaar
De politie heeft de voornaamste site die de beelden openbaar heeft gemaakt, opdracht gegeven de beelden te verwijderen. Echter zullen de beelden inmiddels op veel andere website geüpload zijn en daar kan de politie helaas niets tegen doen. Wel blijven we scherp op het delen en uploaden van deze beelden. Zo is er gisteren belastbaar materiaal in beslag genomen in een woning in Drachten. Het uploaden van deze bestanden levert elke keer weer een nieuw strafbaar feit op.
html”>nu.nl


Deel met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *