Advertentie
Categorieën

Maasenwaalgids

Lokaal nieuws uit het land van Maas en Waal.Altijd op de hoogte wat er regionaal gebeurt .

Achtervolging met gestolen auto uit Ben-Leeuwen eindigt met veel schade

Deel met je vrienden

Achtervolging met gestolen auto uit Ben-Leeuwen eindigt met veel schade

 

Poging inbraak auto in Beneden Leeuwen leidt tot vechtpartij, waarna een achtervolging door de politie, achter de daders aan, eindigt in Tiel.

Een getuige zag woensdag avond dat er ingebroken werd in een voertuig. De dader stapte, nadat hij merkte dat hij ontdekt was, als bijrijder in een voertuig welke om de hoek stond. Nadat de getuige en de eigenaar van het voertuig in de omgeving aan het kijken waren of er in meer auto’s ingebroken was, kwam het voertuig waarin de daders zaten terug. Hier ontstond een vechtpartij waarbij de eigenaar van het voertuig waarin ingebroken was behoorlijk werd toegetakeld door beide daders ook de getuige werd door hen bedreigd.

 

Richting Tiel

Het  politie team van Maas en Waal gaaf direct belangrijke informatie aan politie van Tiel door. Agenten van Tiel en Neder-Betuwe zagen dat voertuig even later richting Echteld rijden. Omdat het voertuig niet reageerde op een stopteken en met zeer hoge snelheid doorreed  is de achtervolging ingezet. Tijdens deze bizarre achtervolging zijn een helikopter en meerdere politievoertuigen uit verschillende regio’s ingezet. De achtervolging ging onder andere door Echteld, Zoelen, Maurik en eindigde in Tiel. Daar is de bestuurder van het voertuig na een korte achtervolging te voet met getrokken vuurwapen door de politie aangehouden. Tijdens de achtervolging is de verdachte met een snelheid van ruim 120 km/u tot 2 keer toe op een dienstvoertuig met daarin politiemensen  ingereden. Wonder boven wonder hebben alleen de voertuigen schade.
Een 2e verdachte, vermoedelijk de bijrijder, is in de loop van de nacht aangehouden.
Heeft u iets gezien met betrekking tot dit incident? Neem dan contact op met 0900 8844 of meldt misdaad anoniem via 0800 0700.

 

 

 


Deel met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *