Afferden

Vanaf 1 juli meer voorzieningen voor honden in Gemeente Druten

Foto Wikimedia Commons
Deel met je vrienden

Vanaf 1 juli meer voorzieningen voor honden in gemeente Druten .

 

Honden zijn heel erg welkom in onze gemeente. Helaas is niet iedereen dol op honden. Om ervoor te zorgen dat iedereen prettig kan wonen en wandelen in onze gemeente, komen er extra voorzieningen voor honden.

Hondenlosloopterreinen

Verspreid over de gemeente zijn er tien losloopterreinen. Daar komt er nog één bij in de wijk Tichellande. Honden kunnen hier lekker los rennen en spelen. Er geldt geen opruimplicht. De gemeente reinigt de terreinen.

Hondenuitlaatstroken

We doen een proef met twee hondenuitlaatstroken. De honden moeten daar wel aan de lijn lopen, maar er geldt geen opruimplicht. Het gaat om de Van Heemstraweg tussen Javaplein en het bruggetje bij het Wagenwiel en om het groene eiland Overrijkskamp nabij Koningsweg. Als dit een succes blijkt, wijzen we waarschijnlijk meer hondenuitlaatstroken aan.

Hondenpoepafvalbakken

Er komen tien speciale hondenpoepafvalbakken verspreid over de gemeente. Deze worden één keer per week geleegd. Ook dit is een proef. Als dit een succes blijkt, plaatsen we meer bakken.

Weten waar de bakken staan of waar de hondenlosloopterreinen en –uitlaatstroken zijn? Kijk op www.druten.nl/uwhonduitlaten.

Poep niet opruimen

De poep van uw hond liever niet opruimen?Laat hem uit langs hondenuitlaatstrook Heemstraweg (Javapl.-Wagenwiel)of groene eiland Overijkskamp

Bron Gemeente Druten

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

https://ds1.nl/c/?wi=259642&si=7115&li=1336123&ws=
To Top