Gemeente Maasdriel

Kapotte sluis Heerewaarden werkt weer als vanouds

Deel met je vrienden

Kapotte sluis Heerewaarden werkt weer als vanouds

HEEREWAARDEN – Sluis Sint Andries in Heerewaarden heeft de generale repetitie doorstaan. Dus wordt vanaf zaterdagochtend alles weer als voorheen. Alle schepen, ongeacht de hoogte, kunnen weer door de sluis.  de bediening van de brug en de slagbomen bij de sluis werkte de afgelopen tijd regelmatig niet. Zo bleven de slagbomen regelmatig dicht,

Een week lang geen problemen 

De bediening van de brug en de slagbomen bij sluis St. Andries heeft afgelopen week geen problemen opgeleverd. Daarom wordt de hoogtebeperking vanaf zaterdag 24 juni om 06.00 uur helemaal opgeheven en is de situatie weer als voorheen.

Rijkwaterstaat meent de oorzaak van de recente storingen aan de bediening van de slagboom bij de brug van sluis St. Andries achterhaald te hebben. De oplossing is vorige week uitvoerig getest achter de schermen en sinds dinsdag 20 juni is deze oplossing in de praktijk getest. De brug bij sluis Sint. Andries werd deze week dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur, buiten de spitstijden van het wegverkeer, weer als vanouds bediend.

Oplossing

De storing is inmiddels geanalyseerd en verholpen. De eindschakelaar leek de veroorzaker van de problemen. Er wordt een nieuw eindschakelmechanisme geïnstalleerd, dat vaker wordt gebruikt in objecten van Rijkswaterstaat en dat als zeer betrouwbaar bekend staat. In verband met lange levertijden wordt er nu gewerkt met enkele tijdelijke onderdelen, die over enkele weken vervangen worden door de definitieve.

Bron Rijkswaterstaat

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

https://ds1.nl/c/?wi=259642&si=7115&li=1336123&ws=
To Top