Advertentie
Categorieën

Maasenwaalgids

Lokaal nieuws uit het land van Maas en Waal.Altijd op de hoogte wat er regionaal gebeurt .

Burgemeester geeft lintjes uit in Dreumel (Foto reportage )

Deel met je vrienden

Door Henk Van Coolwijk
Tijdens de jaarlijkse lintjesregen worden Koninklijke onderscheidingen in de Orde van de Nederlandse Leeuw, en in de Orde van Oranje -Nassau, uitgereikt ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.
Dit jaar hadden we er hier in Dreumel niet een, maar twee, te weten
Hans Boerakker en Coby van Rooij.

Tegen 09.30 u arriveerden de Burgemeester Vincent van Neerbos met zijn rechterhand Ans Driessen bij `t Centrum in Dreumel, waar alle genodigden al klaar zitten om de te ridderen Coby van Rooij te ontvangen.(Zij weet dan nog van niets) maar dat veranderd weldra.
Want daarna begint de Burgemeester met de opsommingen van de vele vrijwilligersactiviteiten en goede eigenschappen van Coby.
Dan is het moment daar dat de Burgemeester de inmiddels beroemde woorden uitspreekt.
“Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau”.
Het lintje wordt dan onder luid applaus door de Burgemeester opgespeld.
Het Wilhelmus wordt dan gespeeld en er wordt getoost op de gedecoreerden, en de Koning. Bedankt voor al jou goede werk dat je hebt verricht voor Dreumel. Bedankt

Voor diegene die het graag willen weten. Er zijn vandaag meer dan 2900 lintjes opgespeld waarvan meer dan 2800 in de Orde van Oranje-Nassau.

Waarvan er 2 in Dreumel terecht zijn gekomen, te weten bij Hans Boerakker oorspronkelijk komend uit Maasbommel. maar heeft hier in Dreumel al zoveel vrijwilligerswerk verricht dat hij daarvoor vandaag een Koninklijke onderscheiding voor heeft geregen.

Terwijl het feest van Coby van Rooij nog in volle gang was in het restaurantgedeelte werd Hans door de Burgemeester de versierselen van de Orde van Oranje-Nassau opgespeld in het wat hoger gelegen cafe gedeelten.
Zo werd ook Hans Boerakker door Burgemeester Vincent van Neerbos gehuldigd,
Na het gebruikelijke kopje koffie en oranjebol begon ook voor Hans het officiële gedeelten, en wel met een waslijst van vrijwilligersactiviteiten wat hij voor ons dorp Dreumel doet en heeft gedaan.
Dan is ook hier het moment aangebroken dat de Burgemeester van Neerbos de inmiddels beroemde woorden uitspreekt.
Het heeft Zijne Majesteit behaagd u te benoemen v.w. alle vrijwilligersactiviteiten voor het dorp Dreumel tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Ook hij krijgt applaus en ook hier klingt het Nederlandse volkslied, en er wordt getoost op de jubilaris en de Koning.
Daarna is het nog een tijdje gezellig samenzijn.
Bedankt Hans.

Energie vergelijken in 2018? Het kan in 1 minuut. Vergelijk onze stroomleveranciers en bespaar gemiddeld €450. In onze energievergelijker vind je snel energietarieven van alle leveranciers in Nederland. Verdien makkelijk geld en nog gratis ook…


Deel met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *