Dreumel

Carnaval in Dreumel weer gezellig dit jaar …

Deel met je vrienden

Door Henk Van Coolwijk

Gisteren vonden er op vele plaatsen carnavalsoptochten plaats, zo ook hier in Dreumel.
Hier in Dreumel zijn we vanmorgen al vroeg begonnen, met om 09.30 u een prachtige carnavalsmis, bijgewoond door Prins Tom d`n Urste, de raad van elf, maar ook jeugdprins Sjors 11, en jeugdprinses Eefke d`n Enigste X met gevolg, wel vroeg maar wegens een te kort aan priesters (kapelaan Titus is met vakantie naar India) dus kon het niet anders.
Om 14.30 u ging het dan van start een van de grootste en mooiste optocht van Maas en Waal met wel meer dan 70 prachtige praalwagens en loopgroepen.
Wat begon bij het cafe de “driesprong” en twee uur later eindigde bij de residentie van de c.v.`t Schutlaken in `t Centrum, waar tevens de prijsuitreiking plaatsvond.
Het weer zag er zeker in het begin niet echt goed uit, maar waarschijnlijk omdat we al voor de middag een Hlg Mis hadden bijgewoond, heeft de Heer ons gespaard van veel regen.
De opkomst van publiek om naar de reut te komen kijken was goed te noemen, en was daarom van deze mooie dag zeker de winnaar, want van zowel de praalwagens als loopgroepen was het niveau goed te noemen.
Al met al hebben we weer genoten van een mooie carnavals optocht. Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt. Bedankt, en een groot – Alaaf – Alaaf – Alaaf.

Vandaag vonden er op vele plaatsen carnavalsoptochten plaats, zo ook hier in Dreumel.Hier in Dreumel zijn we vanmorgen…

Geplaatst door Henk van Coolwijk op zondag 11 februari 2018

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

https://ds1.nl/c/?wi=259642&si=7115&li=1336123&ws=
To Top