Dreumel

H.T.M.V. in actie bij maasdijk in Dreumel

Deel met je vrienden

H.T.M.V. in actie bij maasdijk in Dreumel

Door Henk Van Coolwijk

Vanmorgen dacht ik het wordt niks met het ploegen aan de Maasdijk, genaamd de “banaan”? (had er nog nooit van gehoord) maar het ligt dus aan de Maasdijk. Vorig jaar had Renee Cruijsen er 2 oogsten vanaf gehaald t.w. erwten en boontjes.
Vandaag hadden ze van Renee toestemming om het 4 ha grote akkerland om te ploegen. dus kwamen de leden van de H.T.M.V. in actie.
Ze begonnen om 11.00 u met een man of 9 en wat schets mijn verbazing om 16.00 u lag de gehele akker van 4 h.a, in de wintervoor.
Dat is toch een prestatie, want het ploegen gebeurden met alleen oldtimers van meer dan 30 jaar oud, en de kracht van de tractors viel ook wel mee tussen de 35- en 80 P.K. dat is dan ook maar een schijntje van die enorme trekkers die er tegenwoordig voor staan.
Ook Rene kwam nog even een kijkje nemen en dacht/zij, “het gaat goed”, en zo was het ook. Om 16.00 u was het sein wielen schoonmaken en na zo`n natte dag snel naar huis, Voor de leden van de oldtimertractorclub was het een van de mooie dagen die steeds voor hun worden georganiseerd.

Fotoalbum

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

https://ds1.nl/c/?wi=259642&si=7115&li=1336123&ws=
To Top