Dreumel

Henk Van Coolwijk Verdienstelijk Dreumelnaar 2018

Foto Ton De Vree
Deel met je vrienden

Verdienstelijk Dreumelnaar is dit jaar Henk van Coolwijk. Proficiat Henk, verdiend!

Door Henk Van Coolwijk
Zoals inmiddels gebruikelijk is was er ook weer vandaag (21-1-2018) een gratis pronkzitting van C.V. `t Schutlaken voor de Dreumelse senioren in zaal `t Centrum.
Ook dit jaar weer groots opgezet met talrijke artiesten ( de meeste uit de c.v.`t Schutlaken zelf) van minirettes tot het optreden van een tiroler duo.
De opkomst was weer als vanouds groot te noemen, het zou weer een gezellige middag worden, waar ook burgemeester Vincent van Neerbos en zijn partner Wiesje waren uitgenodigd, ook onze pastoor M. Massaer, de wethouder,en verschillenden voorzitters van ons rijke verenigingsleven.
Hoogtepunt is altijd weer de sleutel overhandiging van de burgemeester aan Prins Carnaval, die dan voor even de “baas” over het rijk is. Maar ook tijdens deze pronkzitting wat altijd weer een spannende gelegenheid is, de verdienstelijke Dreumelaar.
Er waren maar enkele mensen die dat al wisten, dus kwamen er vele cryptische omschrijvingen, zoals wat hij/zij allemaal doet of gedaan heeft om deze mooie titel in ontvangst te mogen nemen.
En al heel wat “belangrijke” personen waren al voorgegaan.
Maar na de omschrijving dat het een hij was, veel voor het dorp Dreumel heeft betekend de laatste jaren, daar door middel van foto`s veel bekendheid aan heeft gegeven, Bij de redactie van de Maas en Waler zij men al “Wat is er toch veel te doen in Dreumel? Antwoord nee er is niet veel meer te doen als voorheen, maar er wordt veel meer aandacht aan besteed, Hij ook in allerlei besturen zit, Veel voor de R.K. Kerk doet, en meer dan 50 jaar door Europa heeft gereden als touringcarchauffeur, 600.000 km schadevrij, en nog geen lintje toen kon het niet meer missen, Ik was totaal overdonderd daar ik daar nog niet 1 sec. aan had gedacht, Onder luid applaus en begeleid door de buuttemars ging ik het podium op om de titel “Verdienstelijke Dreumelaar”en de daar bijbehorende versierselen in ontvangst te mogen nemen, uit handen van Tom d`n Urste van het Schutlakenrijk. Het was een prachtige middag mede dat ook al mijn kinderen en kleinkinderen van dit gebeuren op de hoogte waren, en uitgenodigd waren om dit feit mee te vieren. Bedankt Prins Tom d`n Urste en C.V. `T Schutlaken voor deze mooie eretitel. Henk van Coolwijk

Zoals inmiddels gebruikelijk is was er ook weer vandaag (21-1-2018) een gratis pronkzitting van C.V. `t Schutlaken voor…

Geplaatst door Henk van Coolwijk op maandag 22 januari 2018

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

https://ds1.nl/c/?wi=259642&si=7115&li=1336123&ws=
To Top