Dreumel

Kerkdienst in Dreumel in het teken van carnaval

Deel met je vrienden

Door Henk Van Coolwijk
Voorafgaand aan de grote carnavalsoptocht = “de reut van dreumel” die vanmiddag om 13.40 u begint (met het opstellen van de praalwagens) en 14.30 u aanvang. wordt er nog altijd een Hlg Mis door het Dreumelse kerkkoor gezongen, en behalve voor vrede ook opgedragen aan de overleden carnavalsgasten, die ook altijd op passende wijzen worden herdacht.
De kerk is geen feestzaal, maar toch werd er vanmorgen al hartelijk gelachen in de preek, van pastoor M. Massaer. in zijn humoristische preek die hij meegaf aan de aanwezige carnavalisten en overig parochianen.
De Hlg. Mis was vanmorgen al vroeg 09.30 u voor de carnavalvierders, normaal is de mis om 11.00 u, maar doordat kapelaan “Titus” op vakantie is in zijn geboorteland India, zo vroeg.
Het was een mooie carnavalsmis met hoogheid Tom d`n Urste en jeugdprins Sjors en jeugdprinses Eefke d`n Enigste X met hun gevolg in de eerste rijen.
Na deze mis kunnen zei gesterkt een mooie carnaval tegemoet zien. Allaaf– Allaaf– Allaaf. Tot woensdag voor het askruisje? Niet vergeten.

Voorafgaand aan de grote carnavalsoptocht = "de reut van dreumel" die vanmiddag om 13.40 u begint (met het opstellen van…

Geplaatst door Henk van Coolwijk op zondag 11 februari 2018

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

https://ds1.nl/c/?wi=259642&si=7115&li=1336123&ws=
To Top