Gemeente Westmaasenwaal

Maasoever bij Maasbommel op de schop

Foto @ MVO
Deel met je vrienden

 

Maasoever bij Maasbommel op de schop

Aannemer Martens en Van Oord gaat in opdracht van Rijkswaterstaat de Maasoever ter hoogte van Maasbommel op twee trajecten natuurvriendelijker inrichten. Het gaat om de Maasoever tussen de in- en uitstroomdrempel van de nieuwe oevergeul en een stuk van 2 km even verder stroomafwaarts van de geul tot aan ongeveer de veerpont Alphen-Oijen.

Op beide trajecten wordt de stenen oeververdediging boven water helemaal en onder water deels weggehaald.

De werkzaamheden starten half juni en zullen enkele weken duren. De mogelijkheid bestaat dat de aannemer de uiterwaard voor de veiligheid voor korte tijd afsluit. Vrijkomende stenen worden per schip afgevoerd. Eventuele (baken)bomen op de oever blijven ongemoeid.

Na het weghalen van de bestorting zorgen natuurlijke processen als afkalving en aanzanding voor een geleidelijke overgang van water naar land. In een dergelijke omgeving met ondiep water kunnen planten, vissen en andere dieren beter gedijen dan bij harde verdedigde oevers. Zo kan de ecologische waterkwaliteit van de rivier verbeteren. Eerder werd in de gemeente West Maas en Waal de Maasoever ter hoogte van Alphen al natuurvriendelijker gemaakt.

Meer weten? Kijk op www.rws.nl/maasoevers of bel 0800-8002 (gratis, 7 dagen per week bereikbaar).

 

Bron

https://www.westmaasenwaal.nl/home/nieuws_232/item/maasoever-bij-maasbommel-op-de-schop_6175.html

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

https://ds1.nl/c/?wi=259642&si=7115&li=1336123&ws=
To Top