Advertentie
Categorieën

Maasenwaalgids

Lokaal nieuws uit het land van Maas en Waal.Altijd op de hoogte wat er regionaal gebeurt .

Sp Westmaasenwaal wil graag groeien in gemeenteraad van Westmaasenwaal

Deel met je vrienden

Het wordt tijd dat u, als inwoner, het weer voor het zeggen krijgt in West Maas en Waal. Wilt u dat uw stem ook na 21 maart nog iets waard is? De SP luistert ook ná de verkiezingen naar uw mening. Stem dus SP. Sterk op straat en in de gemeenteraad. 

De SP wil:

  • Meer betaalbare huurwoningen.
  • Iedereen krijgt de thuiszorg die nodig is.
  • Effectieve armoedebestrijding.
  • Basisvoorzieningen terug aan de Maaskant.
  • Een fijn zwembad en kleinschalige recreatie.
  • De Zandstraat wordt veilig en toegankelijk voor iedereen.
  • Meer inspraak voor inwoners op het gemeentebeleid.

LIJSTTREKKER: WILLEKE VAN OOIJEN

Willeke van Ooijen uit Wamel is fractievoorzitter van de SP. Ze woont in Wamel, is 55 jaar oud en werkt als docent Verpleegkunde bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen. In 2014 deed de SP mee aan de verkiezingen. Willeke kwam toen samen met Geert de Jong uit Alphen in de gemeenteraad van West Maas en Waal.

In 2014 wilden jullie de boel daar eens flink opschudden. Waarom was dat nodig? Wat me toen en nu nog steeds is opgevallen, is dat inwoners zich niet gehoord voelen. Vervolgens bellen ze de SP en krijgen bij ons wél gehoor. Ze bellen over onveilige situaties in de straat, of zijn ongerust omdat ze geen zorg meer krijgen. Soms gaat het over scheve stoeptegels of schimmel in woningen. Mensen krijgen te horen dat ze geduld moeten hebben en vervolgens krijgen ze nooit meer iets horen. Voor inwoners is het gemeentehuis een gesloten fort. Hoe klein de problemen soms ook waren, als SP hebben we voor die mensen veel kunnen doen. We hebben dat zetje kunnen geven dat de gemeente in beweging heeft gebracht.

Jullie waren nieuw in het gemeentehuis en in de politiek in West Maas en Waal. Wat trof je aan? Door de SP is het op het gemeentehuis een stuk levendiger geworden. Er was eerst maar weinig discussie, geen debat, het gemeentebestuur kreeg maar weinig tegengas, en alles werd voor zoete koek geslikt. Wat er in de gemeenteraad gebeurt is maar een halve waarheid, de echte waarheid die horen we op straat. De politiek is saai, maar het gaat wel over alles, over je leven, over je buurt en over je dorp. Als SP zijn we er voor de inwoners. We laten zien wat er speelt onder de inwoners en als het nodig is trekken we onze mond open en komen we met oplossingen. Als volksvertegenwoordiger moet je niet achterover leunen. En ook niet bang zijn om de confrontatie aan te gaan.

Wat zou je morgen als eerste willen veranderen? In West Maas en Waal moet er meer gebouwd gaan worden voor jongeren en alleenstaanden. Er is een grote vraag naar betaalbare huurwoningen in onze gemeente. Projectontwikkelaars en woningbouwvereniging De Kernen worden amper aangestuurd door de gemeente.  Met als gevolg dat er een tekort is aan sociale huurwoningen voor kleine huishoudens. Jongeren trekken weg en zien we nooit meer terug. Voorzieningen in de dorpen sluiten en de leefbaarheid holt achteruit.

Waar ben je trots op? Dat de inwoners ons weten te vinden. Ik wordt wekelijks gebeld over van alles en nog wat. De mensen willen een oplossing voor hun problemen.  De SP is niet een partij die alles voor de mensen oplost maar we willen samen met de  mensen de omstandigheden beter maken. Voor de SP is die samenwerking met de inwoners het belangrijkste: voor jezelf, voor elkaar, voor West Maas en Waal.

Bron en tekst https://westmaasenwaal.sp.nl/verkiezingen/2018#tab-overzicht


Deel met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *