Gemeente Westmaasenwaal

Steeds meer inwoners de dupe van falend beleid van gemeente Westmaasenwaal

Deel met je vrienden

Steeds meer inwoners de dupe van falend beleid van gemeente Westmaasenwaal

In Gemeente Westmaasenwaal zijn ruim 165 inwoners afhankelijk van de voedselbank.Maar gezinnen dat geen geld heeft voor bv cadeaus is vele malen hoger. Stichting Pallium komt tot deze conclusie. Herman Van Ooijen verhuisde deze maand met zijn Stichting Pallium van Boven -Leeuwen naar Wamel. De kleding en speelgoed winkel voor de minima krijgt het steeds drukker .Ruim 80 gezinnen zijn afhankelijk voor kleding en speelgoed in de gemeente .Kinderen mogen dit jaar  drie sinterklaascadeautjes  komen uit zoeken verteld  Herman Van Ooijen .Net deze maandag worden er nog eens 45 bananendozen vol speelgoed opgehaald door de Wamelse Bianca Schothuis, die een netwerk van wel 350 gezinnen met speelgoed ondersteunt in de regio .Inwoners met problemen is het een hele toer om hulp vanuit Vraagwijzer te krijgen .De tegenwerking die mensen met hulp krijgen slaat elke zorgverplichting ver buiten de zorgplicht die de gemeente Westmaasenwaal heeft .Je wordt letterlijk van Beneden-Leeuwen naar Tiel gestuurd .Inwoners die hulp nodig hebben geven vaak massaal de strijd op ook zijn er steeds meer die verhuizen naar een andere gemeente . Wellicht kan verantwoord wethouder en  tijdelijk Loco burgemeester Bert Van Swam die zich weer verkiesbaar heeft gesteld daar maar een goed over gaan na denken ..

Armoede wordt nog steeds ontkent 

Nog steeds wordt er door Lokale VVD en Fd partijen ontkent dat er armoede in Maasenwaal is .Diverse malen is er door de fractie van Sp Westmaasenwaal en Sociaal Maas en waal al vragen hier over in de gemeente raad gesteld.VVD en FD gemeenteraadsleden trekken hier maar weinig van aan .Blijkbaar zijn ze vergeten dat ze door inwoners uit de gemeente in de raad zijn gekomen. Met in Maart de verkiezingen voor de deur komen de beloften weer los . Het wordt hoog tijd dat stemmers uit gemeente Westmaasenwaal niet klakkeloos maar op een bekende stemmen.

Inzameling 

Graag willen we van Maasenwaalnieuws deze stichting onder steunen .

Heeft u nog houdbare producten kleding of speelgoed of geeft u liever  een  financiële bijdrage aan de stichting Pallium.

Ze zijn geopend op :

De openingstijden van de kleding en speelgoedbank op de Hogeweg 30a in Wamel zijn op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur is het uitgifte van kleding en speelgoed, dit omdat de kinderen vrij zijn van school.
Op donderdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur, uitgifte kleding en speelgoed. Donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur kan er kleding en speelgoed ingeleverd worden. Voor vragen tel.
0612428723

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

https://ds1.nl/c/?wi=259642&si=7115&li=1336123&ws=
To Top