Advertentie
Categorieën

Maasenwaalgids

Lokaal nieuws uit het land van Maas en Waal.Altijd op de hoogte wat er regionaal gebeurt .

‘Zo kan het ook.’ Over betrokken ambtenaren.

Deel met je vrienden

‘Zo kan het ook.’ Over betrokken ambtenaren.

In de oppositie ben je vaak extra kritisch op de gemeente en haar ambtenaren. Des te leuker is het als je zelf ervaart dat iets goed gaat. 

Voor de school van onze kinderen was al maanden de stoep afgezet. Vanwege wortelopdruk van grote kastanjebomen was het niet meer veilig om over de stoep te lopen. Alleen kon je nu met goed fatsoen de school niet meer bereiken vanuit de Stationsstraat. Ik ben al verschillende keren door school, ouders en omwonenden aangesproken op deze situatie en het leek erop dat de oplossing voorlopig niet zou komen.

Omdat ik ook direct aanwonende ben, kregen we enkele maanden terug een uitnodiging voor een bewonersavond. Op die avond trof ik onze buren en enkele ambtenaren ’s avonds in de koffiekamer van de school. Wat er volgde was een echt gesprek: er werd niet direct een gemeentelijk plan op tafel gelegd, maar er werd aan de aanwonenden gevraagd hoe zij tegen de bomen aankeken. ‘Die moesten blijven’ was unaniem het antwoord. Dit scenario werd verder verkend en de gemeente kwam met een duidelijke kaart met een versmalling van de straat. Zonder te gedetailleerd op de inhoud van de situatie in te gaan, bleken er hele praktische vragen te leven bij de aanwonenden. ‘Hoe gaat dat met uitrijden van mijn oprit?’, ‘is er voldoende parkeerruimte bij de school?’ Enzovoort. In alle rust werden de voors- en tegens besproken. Nadien gingen de ambtenaren met de aanwonenden kijken naar de situatie ter plekke. Aanpassingen die beter werden bevonden werden ter plekke toegezegd.

Tijdens de uitvoering van de aanpassingen bleek een van de drie bomen helaas toch te slecht om bewaard te kunnen blijven. Prompt volgde een brief in de bus met duidelijke uitleg waarom de boom niet gespaard kon blijven. Daarna is hij pas gekapt. Nu de realisatie achter de rug is, is het goed te zien dat alle toezeggingen netjes zijn uitgevoerd en dat het probleem van de stoep is opgelost. Met behoud van het groen. En dat is te danken aan de open en meewerkende houding van de betrokken ambtenaren. Waarvoor dank!

 

‘Zo kan het ook.’ Over betrokken ambtenaren.


Deel met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *