Over Ons

Deel met je vrienden

Nieuws

Maas en Waal is een bruisende gemeente met ongeveer 18.000 inwoners. Elke dag gebeurt er dus van alles. Voortaan bent u meteen op de hoogte van het laatste nieuws.  We bieden een overzicht van het laatste nieuws op het gebied van sport, kunst en cultuur en politiek.

Nieuwsrubrieken
Het nieuwsgedeelte is onderverdeeld in verschillende rubrieken, die overzichtelijk zijn weergeven. Wij streven ernaar om zo actueel mogelijk te zijn. Een team houdt dan ook scherp in de gaten wat er allemaal gebeurt in Maas en Waal. Recentelijk vond bijvoorbeeld de Giro d’Italia plaats in onze gemeente. Het wielerevenement vond dit jaar plaats op 6, 7 en 8 mei. Na een zonovergoten vertrek uit Apeldoorn bereikten de wielrenners via Ede, Wageningen en Rheden uiteindelijk Maas en Waal.

Updates over grote evenementen
Het peloton van de Giro d’Italia kon in Maas en Waal rekenen op veel enthousiasme. Een prachtig parcours met een heerlijk zonnetje maakte dit evenement tot een groot succes. In de nieuwssectie vindt u de laatste updates van grote evenementen zoals deze. Daarvoor kunt u terecht in het sportgedeelte. Daarnaast houden wij het laatste nieuws over belangrijke wedstrijden in Maas en Waal scherp in de gaten. We zijn bijzonder trots op onze gemeente, en delen dat graag met u.

 

Kunst en cultuur
Kunst en cultuur speelt een belangrijke rol in Maas en Waal. Diverse stichtingen, evenementen en organisaties organiseren regelmatig mooie voorstellingen en exposities. Wij houden u met veel plezier op de hoogte van het laatste nieuws uit de kunst- en cultuursector. Zo weet u meteen welke voorstelling de moeite van het bezoeken waard is.
Politiek
Tenslotte vindt u in de nieuwsrubriek alle informatie over het politieke beleid in Maas en Waal. Het is immers belangrijk om te weten wat er zich in uw gemeente afspeelt. Wanneer er een belangrijke gemeentevergadering plaatsvindt, bent u meteen op de hoogte.

 

112

Politie, brandweer en ambulance is onmisbaar wanneer er ongelukken en incidenten plaatsvinden in Maas en Waal. Hulpdiensten zijn in dat geval gelukkig meestal snel ter plekke. Op deze pagina vindt u een overzicht van het laatste 112 nieuws. Dit betreffen meldingen van de politie, brandweer, ambulancedienst en hulpdiensten. Zo weet u als burger meteen waar u aan toe bent.

Meteen op de hoogte van het laatste nieuws
Ongelukken en letselschade komen in elke gemeente voor. Zo vinden er elke dag verkeersongevallen plaats. Soms met een goede afloop, in andere gevallen met meer schade. Om te weten wat er gebeurt in Maas en Waal kunt u de 112 pagina raadplegen. Zowel politie, brandweer als ambulance geeft het laatste nieuws aan ons door. Meldingen van hulpinstanties verschijnen zo snel mogelijk op de site. Dagelijks kunt u op de pagina terecht voor de laatste nieuwsstroom. Zodoende bent u als burger meteen op de hoogte.

Brandmeldingen
Het soort 112 gevallen is zeer uiteenlopend. Zo komt de brandweer meteen in actie wanneer er sprake is van een flinke brand. Ze hopen daarmee zoveel mogelijk schade te voorkomen. Ook rookmeldingen- en gasmeldingen worden op de 112 pagina vermeldt. Dit is erg belangrijk, omdat iedereen meteen op de hoogte moet zijn van eventuele gevaren.  Voor een overzicht van de laatste hulpdienstmeldingen is het handig om de 112 pagina regelmatig te raadplegen.

Politienieuws
Tenslotte kunt u op de 112 pagina ook terecht voor het laatste politienieuws. Denk aan geweldsincidenten, inbraken en diefstallen. Deze worden dagelijks vermeld op de pagina. De politie waardeert het overigens ten zeer zeerste wanneer u informatie heeft over een bepaalde zaak. Of wellicht heeft u nieuws die echt vermeld dient te worden op de site. Wij stellen het erg op prijs wanneer u wilt helpen, en contact opneemt met de gemeente Maas en Waal.

Informatief

Het is fijn om meteen op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de gemeente Maas en Waal. Voor de laatste ontwikkelingen uit de gemeente kunt u ook terecht op de pagina ‘informatief’.  Deze bevat informatie over de gemeente Maas en Waal, en de laatste ontwikkelingen.

Officiële informatie
Officiële informatie uit de regio Maas en Waal staat vermeld op de pagina informatief. De meeste gemeentebewoners vinden het nieuws uit de eigen regio vaak het meest interessant. De gemeente speelt daar graag op in op de pagina informatief. Hier leest u over de laatste ontwikkelingen uit de regio. Zo wordt een bepaalde gebeurtenis uit de politiek verder uitgediept. Denk bijvoorbeeld aan het bekend worden van een belangrijke beslissing uit de gemeenteraad

Wijkorganisaties en bewonersplatformen
Naast het laatste nieuws over de politiek vindt u bij ‘informatief’ ook meldingen van wijkorganisaties en bewonersplatformen. Goede communicatie tussen burgers is immers essentieel voor de leefbaarheid in uw buurt. Het is dan ook belangrijk om meteen op de hoogte te zijn van wat er speelt. Zodoende vindt u de laatste meldingen meteen op de site.

Gemeente West Maas en Waal
Tevens bevat de pagina ‘informatief’ gegevens over de gemeente West Maas en Waal zelf. Het is een prachtige gemeente in de provincie Gelderland. Het is 8521 hectare groot, waarvan een aanzienlijk deel uit natuurgebied bestaat. Het aantal hectare aan meren en sloten is namelijk 776 hectare groot. Het is dan ook een gemeente waar tientallen wandelaars en fietsers graag komen.

Het land van Maas en Waal
Inwoners van Maas en Waal zijn dan ook erg trots op hun gemeente. Zij wonen in een van de 8 buurten in Maas en Waal, waaronder Appeltern, Beneden-Leeuwen en Maasbommel. Ook Dreumel en Altforst zijn populaire buurten om dit te wonen. De grootste leeftijdsgroep in de gemeente West Maas en Waal is 45 tot 64 jaar.

Vraag en aanbod

Vraag en aanbod is belangrijk voor elke gemeentebewoner, zo ook die van Maas en Waal. Het is een goede manier om met elkaar in contact te komen. Misschien heeft u zelf ook producten of kennis in de aanbieding. Wellicht kan iemand anders uit de buurt dit goed gebruiken. Andersom kan natuurlijk ook. Wie weet staat er bij vraag en aanbod precies het product waar u al tijden naar zoekt.

Vraag en aanbod
Vraag en aanbod verloopt op een informele manier. Het is een soort ruilsysteem dat aansluit bij de inwoners van Maas en Waal. De producten en diensten die worden aangeboden kunnen zeer uiteenlopen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat u op zoek bent naar een aantal bouwmaterialen. Even een kijkje bij het vraag en aanbod bij Maas en Waal kan in dat geval zeker geen kwaad.

Groot aanbod aan producten

Vraag en aanbod is in allerlei thema’s verdeeld. Zo kunt u producten kopen voor de tuin en keuken, maar ook boeken, auto-onderdelen en fietsen. Ook kunt u als bewoner bijzondere verzamelingen of kinderspeelgoed aanbieden of kopen. Daarmee is de vraag en aanbod in de gemeente zeer gevarieerd. Bovendien hoeft u voor het kopen en aanbieden van spulletjes weinig moeite te doen. Er hoeft namelijk alleen een berichtje geplaatst te worden op de site. Erg handig wanneer u bijvoorbeeld contact zoekt met iemand. Het aanbieden van producten of diensten doet u op exact dezelfde manier.
Contact tussen buurtbewoners
Tevens is het mogelijk om bij vraag en aanbod vacatures of stages aan te bieden. Wellicht vindt u op die manier de ideale werknemer of stagiair. Mocht u dit graag willen, dan dient u zich op de site aan te melden als organisatie of groep. Het is een grote groep. Het grote voordeel aan vraag en aanbod is dat het contact tussen bewoners van Maas en Waal versterkt.
Hulp geboden en gevraagd

 

Vraag en aanbod is niet de enige manier waarop inwoners van Maas en Waal met elkaar in contact kunnen komen. Wellicht heeft u geen product in de aanbieding, maar wel op een andere manier hulp nodig. U heeft bijvoorbeeld een prangende vraag die een buurtbewoner misschien kan beantwoorden. In dat geval komt de rubriek hulp geboden en gevraagd uitstekend van pas.

 

Marktplaats voor buurtbewoners
Hulp geboden en gevraagd is in feite een soort marktplaats voor buurtbewoners. Zo kunnen inwoners van diverse wijken in Maas en Waal er al hun vragen kwijt. Elke wijkbewoner is welkom, van Alphen tot Dreumel en Wamel. Het is bij de uitstek de plek waar mensen laten zien oog te hebben voor elkaar. Het is immers erg fijn wanneer zo snel mogelijk hulp krijgt bij een probleem.  Zo zou het kunnen dat u hulp nodig heeft bij een verbouwing. Misschien leest uw buurman of buurvrouw het berichtje, om vervolgens een handje mee te helpen.

 

Meteen vinden wat u zoekt
De berichten in hulp geboden en gevraagd zijn zeer overzichtelijk opgesteld. Zo vindt u meteen wat u nodig heeft. Voor jongeren is het bijvoorbeeld een fijne manier om bijles te vinden. Of misschien heeft u iemand nodig om een kapotte klok te repareren. Daarnaast kunt u hier terecht voor professionele hulp van maatschappelijke organisaties en professionals, zoals buurtbemiddeling. Bij deze organisaties werken veel vrijwilligers, die graag voor u klaar

Aanmelden hulp geboden en gevraagdLokale instanties en instellingen
Maas en Waal telt een groot aantal lokale instanties en instellingen. Het zou kunnen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. De gemeentegids is gelukkig de ideale oplossing. Het bevat namelijk alle contactgegevens van instellingen en organisaties uit Maas en Waal. Denk daarbij aan het adres, maar ook telefoonnummers en emailadressen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat u hulp nodig heeft van een schuldhulpverleningsorganisatie. Dankzij de gids hoeft u niet lang meer te zoeken.

Digitale gids
Daarnaast bevat de gids informatie over gemeentelijke diensten en producten die worden aangeboden. Zodoende bent u meteen op de hoogte van het wel en wee in Maas en Waal.  De digitale revolutie heeft ook de gemeente Maas en Waal bereikt. Inmiddels kunnen verenigingen, overheidsinstellingen en ondernemers niet meer zonder een goede website. Zodoende is de gids ook digitaal beschikbaar, en altijd te raadplegen.

Gemak dient de mens
De digitale gids maakt het voor u nog makkelijker om contactgegevens van een vereniging of instantie te vinden. U hoeft immers alleen nog maar even te zoeken op het internet. De instanties kunt u altijd mailen met een vraag. Ze  staan namelijk de hele dag voor u klaar. Tegelijkertijd is het lezen van de gewone gids uiteraard ook mogelijk. Soms voelt het toch fijner om papier in handen te hebben. Bovendien beschikt niet iedereen over internet. De papieren gids wordt vaak nog aan huis bezorgd, of is anders op te halen bij een ophaalpunt.

 

 

Agenda

Meer dan 18.000 mensen wonen met veel plezier in de gemeente Maas en Waal. In onze regio worden tal van activiteiten georganiseerd waar wij u graag zien verschijnen. Denk aan een mooi dorpsconcert, interessante tentoonstelling of bijzondere cursus. In de agenda vindt u een overzicht van al deze activiteiten. Daarnaast biedt de agenda ruimte aan politieke zaken. Zodoende worden de laatste gemeente- en commissievergaderingen vermeld

Activiteiten en evenementen

Na een drukke werkweek is het tijd voor ontspanning. In de gemeente Maas en Waal is er gelukkig genoeg te ondernemen. Dit wordt duidelijk wanneer u een kijkje neemt in de agenda. Deze vermeldt alle activiteiten en evenementen in onze bruisende regio. Kort geleden kon u bijvoorbeeld genieten van de altijd spannende Giro d’Italia. Ook de komende tijd hoeft u zich in Maas en Waal niet te vervelen. Bezoek voor een flinke dosis cultuur en geschiedenis bijvoorbeeld eens een interessante tentoonstelling of expositie. Deze activiteiten staan inclusief dag en locatie overzichtelijk vermeldt in de agenda. Bovendien kunt u op het item klikken voor meer informatie over de activiteit.

Cursussen
Wellicht heeft u de behoefte om deel te nemen aan een interessante cursus. Denk bijvoorbeeld aan een paar lessen tekenen of schilderen. Ook deze staan vermeld op de agenda. Het is een leuke manier om iets bij te leren, en contact te krijgen met andere inwoners van Maas en Waal. Gegevens voor het aanmelden staan doorgaans in het agenda item vermeldt.

Gemeenteraadsvergaderingen

Naast tentoonstellingen, exposities en evenementen biedt de agenda ook ruimte voor de politiek. Het is immers belangrijk om op de hoogte zijn van belangrijke beslissingen die uw leven kunnen beïnvloeden. Tijdens een gemeenteraadsvergadering worden deze besproken. Meestal is het mogelijk om bij gemeente- en commissievergaderingen aanwezig te zijn als toeschouwer. Door regelmatig te kijken in de agenda weet u meteen de precieze tijd en locatie.

Buurtradar

Als inwoner van de gemeente Maas en Waal wenst u graag meteen op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. Voor actueel nieuws en 112 meldingen kunt u uitstekend op onze site terecht. Daarnaast kunt u eventueel een kijkje nemen in de agenda, en in de rubrieken gids, vraag en aanbod en hulp geboden en gevraagd. Voor een compleet overzicht van zowel nieuws als activiteiten is er de buurtradar.

Buurtradar

De buurtradar biedt een zeer handig overzicht voor elke bewoner van Maas en Waal. Alle activiteiten, nieuwtjes en agenda items zijn  namelijk te vinden op een interactieve map. Deze map beslaat de hele gemeente Maas en Waal. Op die manier kunt u gericht zoeken in een bepaald gedeelte van de regio.  In een redelijk grote gemeente als Maas en Waal is het nooit saai. Er gebeurt altijd wel iets. Voor het laatste nieuws en 112 meldingen kunt u de buurtradar raadplegen.  Zo bent u meteen op de hoogte van de laatste gebeurtenissen in uw wijk.

Activiteiten
Wellicht bent u op zoek naar een bepaalde activiteit vlak bij uw woonplaats. Om snel iets interessants te vinden kunt u in de legenda aan de zijkant het item ‘agenda’ aanklikken. Vervolgens kijkt u op de map naar uw woonplek. Als het goed is ziet u meteen de activiteiten die in uw buurt worden aangeboden.

Hulp geboden en gevraagd

Als inwoners van Maas en Waal kunt u elkaar een handje helpen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat u een product of materiaal graag wilt kopen- of verkopen. De rubrieken ‘vraag en aanbod’ en ‘hulp geboden en gevraagd’ komen in dat geval uitstekend van pas. Voor aanbiedingen in uw buurt selecteert u deze rubrieken in de buurtradar. Of wellicht bent u op zoek naar een bepaalde instantie of hulpinstelling. Selecteer in dat geval de optie ‘gids’ voor een actueel overzicht.

 

 

Over ons

 

Ongeveer een jaar geleden startten wij de facebookpagina Maasenwaalnieuws. Social media is tegenwoordig de ideale manier om mensen met elkaar in contact te brengen. Onze facebookpagina bleek een groot succes. Inmiddels zijn we vele berichtjes en duizenden likes verder. De beslissing om de webpagina maasenwaalgids.nl op te richten bleek dan ook niet moeilijk. Wij houden u met veel plezier op de hoogte van het laatste nieuws en de mooiste activiteiten uit Maas en Waal.

Facebookpagina
Wij willen graag zo veel mogelijk mensen uit Maas en Waal bereiken. Regionaal nieuws is belangrijk. Zo weet u precies wat er allemaal gaande is in uw buurt. Wij houden het laatste nieuws scherp in de gaten. Het bereik van de site is behoorlijk groot, namelijk 50.000 per week. Bovendien heeft onze Facebookpagina inmiddels 8000 likes. Wij plaatsen regelmatig een berichtje.

Buurtcontact
Vooral in deze tijden is het belangrijk om als buurtbewoners contact met elkaar te houden. Dit kan zowel persoonlijk als digitaal. Het voordeel van een website is dat u er alleen even heen hoeft te surfen. Vervolgens kunt u bijvoorbeeld in de rubriek ‘hulp geboden en gevraagd’ gemakkelijk in contact komen met andere buurtbewoners. Via deze rubriek vindt u misschien eindelijk het product waar u al tijden naar op zoek bent.

Advertentie plaatsen
Wij bereiken duizenden mensen per week. Als bedrijf of ondernemer is het dan ook een goed plan om advertenties te plaatsen op onze site. Zo bereikt u meerdere doelgroepen. De mensen die onze site bezoeken zijn van alle leeftijden.  Het plaatsen van een advertentie helpt u om meer naamsbekendheid te garanderen bij jong en oud. Het plaatsen van een advertentie is redelijk eenvoudig. U dient daarvoor contact met ons op te nemen. Vervolgens wordt besproken wat de boodschap is van uw advertentie, en welke grootte het advertentieblok dient te hebben.

 

 

Adverteren

Wij zorgen voor uitgebreide hulp en begeleiding wat betreft het maken van advertenties, een website en reclamebanners. Zo is het mogelijk om advertenties van diverse formaten te op onze site te laten plaatsen. Zo zet u als ondernemer uw bedrijf goed in de markt.

Aandacht voor uw bedrijf of evenement
Dankzij regiopromotie en het gebruik van crossmedia bereikt u een groot publiek. Zo brengen wij uw bedrijf of evenement graag in de belangstelling door middel van reclameteksten die geschreven worden door diverse professionele tekstschrijvers.

Professionele website
Een professionele website is tegenwoordig onmisbaar voor elk bedrijf. Bij ons kunt u uitstekend terecht voor het ontwerp en de bouw van een sterke website. Bovendien kunt u na het online gaan van de website zelf eenvoudig aan de slag met het plaatsen van berichten. Wij zorgen er namelijk voor dat u gebruik kunt maken van een gebruiksvriendelijk CMS, oftewel een beheerssysteem.

Prijs van de banners
Wellicht wilt u graag een banner plaatsen op de site. De prijs van de banners is afhankelijk van verschillende factoren. Denk daarbij aan de plek van de advertentie, en op welke pagina het moet komen te staan. Een banner met een grootte van 1070×470 wordt soms wel 2000x keer bekeken. Per week betaald u daarvoor 20 euro, per jaar 800 euro. Voor een bijvoorbeeld een banner van 720×90 boven rechts aan de pagina betaald u per week 40 euro, en per maand 125 euro.

Promotiepagina
Voor een bannermaat van 320 x 250 op de nieuwspagina betaalt u 40 euro, per maand 125 euro en per jaar 1350 euro. Of misschien wilt u graag een evenement promoten. Wij rekenen hiervoor 37,05 euro. Ook is het mogelijk om een doorlopende promotiepagina aan te vragen. Voor 139,07 per jaar krijgt u gratis social media aandacht, veel updates en een Google kaart. Stuur voor meer informatie een bericht, en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Algemeen

Een moderne en functionele website is essentieel voor een gemeente. Maas en Waal kon in dat opzicht uiteraard niet achterblijven. Op onze site kunt u voor informatie terecht in verschillende rubrieken, waaronder ‘Algemeen’.  Het bevat onder andere contactgegevens van de gemeente. Zodoende kunt u bij vragen en opmerkingen zo snel mogelijk in contact komen met bepaalde instanties.

Algemene informatie
In het ‘Algemeen’ gedeelte vindt u allerlei basisinformatie over de Maas en Waal. Denk aan bevolkingsstatistieken, maar ook informatie over de werkgelegenheid en  infrastructuur. Wellicht nog belangrijker zijn de contactgegevens van de gemeente die in het algemene deel staan vermeldt. Denk daarbij aan het bezoekersadres, maar ook de openingstijden van de receptie. Tevens vindt u hier het emailadres van de gemeente. Op die manier kunt u bij vragen snel contact opnemen.  Het is namelijk niet de bedoeling dat u erg lang met vragen of problemen blijft zitten.

Contact tussen bewoners en gemeente
Communicatie tussen de gemeente en haar inwoners is zeer belangrijk. Door regelmatig met elkaar in gesprek te gaan zijn bestuurders op de hoogte van wat er speelt in de regio.  Vandaar dat u in het algemene gedeelte van de site alle contactgegevens van de gemeente kunt bekijken. Daarnaast vindt u ook linkjes naar de verschillende onderdelen van het gemeentehuis. Denk daarbij aan geboorte- en overlijden, wonen en bouwen en afvalinzameling. Ook kun u bij de gemeente een rijbewijs aanvragen, of een verhuizing doorgeven.

Contactformulier
Tevens is er op deze algemeen pagina  een contactformulier weergeven. Daarmee kunt u gemakkelijk contact opnemen met de gemeente. Ook is het mogelijk om middels dit formulier allerlei vragen te stellen. De gemeente helpt u namelijk graag, en via dit gedeelte van de website is het ontzettend makkelijk om in contact te komen. Vervolgens ontvangt u zo snel mogelijk een reactie.

 

 

Gemeente West Maas en Waal

De bekende Nederlandse zanger Boudewijn de Groot zong ooit het prachtige liedje ‘Maas en Waal’. Het bereikte zelfs de nummer een positie in de top 40. Maas en Waal is dan ook een prachtige regio in de provincie Gelderland. Het heeft een bijzonder groene omgeving, en haar inwoners genieten regelmatig van mooie evenementen als de Giro d’Italia.

Gemeente West Maas en Waal
De gemeente West Maas en Waal zoals wij dat tegenwoordig kennen bestaat sinds 1984. In dat jaar vond een herindeling plaats van de gemeenten Appeltern, Dreumel en Wamel. De geschiedenis van het gebied zelf gaat veel verder terug. De gemeente besteedt hier graag aandacht aan. Zo kunt u een in een speciaal bezoekerscentrum kennismaken met de strijd tegen het water die Maas en Waal altijd gevoerd heeft.  In 1995 moest een groot deel van de inwoners nog geëvacueerd worden omdat het water te hoog stond in de rivieren de Maas en de Waal.

Jonge bewoners
De inwoners van West Maas en Waal wonen in 8 verschillende buurten. Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel. Alle buurten zijn over het algemeen zeer kindvriendelijk en populair. West Maas en Waal telt dan ook veel jonge inwoners. Van de in totaal 7640 inwoners heeft 38 procent kinderen. Het gemiddelde gezin uit West en Maal bestaat uit vader, moeder en twee kinderen.

 

Werkgelegenheid
De baangelegenheid in de gemeente West Maas en Waal is vrij goed. In totaal zijn er 5970 banen bij 1750 werkgevers. Wel is het aantal banen in vergelijking met 2012 afgenomen, toen waren her namelijk nog 6170. Desondanks heeft het overgrote deel van de inwoners een fulltime- of parttime baan.

 

Gemeente Beuningen

Gelderland is doorgaans een geliefde plek onder wandelaars en fietsers. Het is er namelijk zeer groen, en kent een aantal mooie gemeentes. Een daarvan is Beuningen. Het is een vrij kleine gemeente met ongeveer 25.000 inwoners. Zij wonen in een van de drie kerkdorpen Ewijk, Weurt en Winssen.

Ligging van Beuningen
Beuningen heeft een mooie ligging midden in de natuur van Gelderland. De 47,5 km2 grote gemeente hoort bij het zogeheten Rijk van Nijmegen, met de A73 aan de zuidzijde en de A50 Zwolle-Eindhoven in het westen. Met het Rijk van Nijmegen bedoeld men een streek in het zuidoosten van Gelderland. In het noorden ligt de prachtige rivier de Waal, terwijl Nijmegen zich in het oosten bevindt. U kunt in Beuningen dus genieten van de groene natuur, maar ook uitstapjes maken richting bijvoorbeeld Nijmegen of Arnhem. Beuningen is namelijk een van de gemeentes die bij de stadsregio Arnhem-Nijmegen hoort.

Leeftijdsgroepen
In Beuningen wonen relatief veel jonge mensen. Uit recente cijfers blijkt dat 1904 personen tot de leeftijdsgroep 25 tot 44 jaar behoort. De leeftijdscategorie 45 tot 64 jaar is met een aantal van 2986 verreweg in de meerderheid. Om elke inwoner een mooie plek te kunnen bieden bouwt de gemeente steeds meer nieuwbouwwijken in Beuningen. De huizen liggen vaak aan het water, en bieden uitzicht op veel groen.

Nieuwbouwwijken in Beuningen
De meeste nieuwbouw in Beuningen bevindt zich in de Heuve, De Haaghe en de Balmerd. Bovendien blijft de gemeente nieuwe wijken bouwen om Beuningen te laten doorgroeien. Zo zijn recentelijk tientallen woningen herrezen in de nieuwe wijken De Rietlanden en de Beuningse Plas.

Beuningen buitengewoon
De gemeente Beuningen probeert veel aandacht te besteden aan sport, recreatie en ontspanning. Zo presenteert Beuningen zich graag als een gemeente waar allerlei mooie wateractiviteiten plaatsvinden. De gemeente promoot zich dan ook als ‘Beuningen buitengewoon’.
Gemeente Wijchen

Wijchen is een van de groene provincies uit Gelderland. Het wordt omgeven door sloten, meertjes en ander water. Hartje zomer zijn er op deze plek dan ook tientallen mensen op het water te vinden. In totaal is Wijchen 6956 hectare root, waarvan 327 hectare uit water beslaat.

Rijke historie
Wijchen kent een rijke geschiedenis. In de Middeleeuwen was het namelijk al een bekende gemeente. Zo stamt het kasteel Wijchen uit de 14e eeuw. Tegenwoordig wordt het gebouw nog steeds gebruikt als het gemeentehuis. Daarmee is het kasteel niet alleen een bezienswaardigheid, maar ook een functioneel gebouw. Wijchen in zijn huidige vorm bestaat sinds 1 januari 1984. In dat jaar fuseerden de gemeenten Batenburg, Bergharen en Wijchen.

Bezienswaardigheden
Wijchen telt door de lange geschiedenis diverse interessante bezienswaardigheden. Naast het kasteel Wijchen kunt u er bijvoorbeeld ook een oude molen bezoeken. Deze ademt pure Hollandse glorie uit. Of bezoek in plaats daarvan een van de oude kerken in de gemeente, zoals de katholieke kerk van Wijchen of de Sint Victorkerk.

Inwoners en wijken
Vandaag de dag telt de gemeente 40.835 inwoners op zo’n 69 vierkante meter. Zij wonen hopelijk met veel plezier in een van de 8 wijken uit de gemeente, waaronder Wijchen-Noord, Woezik, Kerkeveld en Huurlingsedam. Het zijn relatief rustige en kindvriendelijke wijken. Jonge kinderen kunnen er over het algemeen veilig spelen, zonder auto overlast of andere problemen.

Leeftijdscategorieën
De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 jaar is het sterkst vertegenwoordigd in Wijchen, namelijk 30 procent. De meeste mensen uit deze leeftijdscategorie, ongeveer 44 procent, is gehuwd. Vaak vormen ze ook een gezin met elkaar. Bij ongeveer 40 procent van de huishoudens is er namelijk sprake van een of meerdere kinderen. Daarmee zijn ze in de meerderheid tegenover de 32 procent aan echtparen zonder kinderen. De gemiddelde gezinsgrootte in deze gemeente is 2,4.

Gemeente Beuningen

Gelderland is doorgaans een geliefde plek onder wandelaars en fietsers. Het is er namelijk zeer groen, en kent een aantal mooie gemeentes. Een daarvan is Beuningen. Het is een vrij kleine gemeente.

 

Vraag en aanbod

Vraag en aanbod is belangrijk voor elke gemeentebewoner, zo ook die van Maas en Waal. Het is een goede manier om met elkaar in contact te komen. Misschien heeft u zelf ook producten of kennis in de aanbieding. Wellicht kan iemand

 

 

Gemeente Druten

Gelderland speelde in de Middeleeuwen een belangrijke rol in ons land. Diverse plekken in de Maas en Waal bloeiden door handel flink op. Steeds meer prachtige kerken herrezen in het landschap. De gemeente Druten is hier een goed voorbeeld van. U kunt er genieten van een rijk verleden, en een mooi landschap.

Gemeente Druten
In de gemeente Druten wonen 18.440 inwoners op 42,50 vierkante kilometer. Verreweg de meeste mensen wonen in het kerkdorp Druten. Andere wijken zijn Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk. Daarnaast zijn er enkele moderne wijken, waaronder  de Buitenhof. De kerken in het historische centrum van Druten herinneren aan vroege welvaart. Ook bestaan er nog enkele historische veldnamen waar u de rijkdom van Druten in de Middeleeuwen af kunt leiden.

Wapen
De gemeenteraad Druten gebruikt nog regelmatig een rijkelijk versierd wapen op hun briefpapier. Dit is onder andere een samengesteld symbool met een leeuw van goud en schild gedekt door een gouden kroon van drie bladeren en twee parels. Het is een combinatie van oude wapen van de voormalige gemeente Horssen, en een oud symbool van Druten.

Inwoners van Druten
Druten is een gemeente met een rijke historie, maar is ook gericht op de toekomst. De leeftijdscategorie 25 tot 44 jaar is er met 24 procent bijvoorbeeld relatief groot. Verreweg de meeste inwoners behoren echter tot de leeftijdscategorie 45 tot 64 jaar, namelijk 31 procent. 16 procent van de bevolking is ouder dan 65, en 18 procent 14 jaar of jonger. Relatief weinig inwoners zijn gehuwd,  ongeveer 46 procent.

Goedkope woningen
Een woning kopen in Druten is in vergelijking met de rest van Nederland relatief goedkoop. De huizenprijzen liggen er namelijk 17 procent lager dan in de rest van Nederland. Voor een gemiddelde woning in Druten betaalt u 271.748 euro. Ter vergelijking: Het landelijk gemiddelde ligt op 328.857 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

To Top